Dr med dent Tatjana Knego

Ordinacija za opću dentalnu medicinu,
ortodonciju, oralnu kirurgiju i rtg-ortopan

KAKO SE PONAŠATI S ALL ON 4 FIKSNIM MOSTOVIMA NA SAMO 4 IMPLANTATA (trajnost, servisiranje i higijena)

Mostovi All-on-4 i All-on-6 predstavljaju danas vrlo učinkovit način rješavanja problema potpune bezubosti IMPLANTATIMA kod pacijenata u gornjoj i/ili donjoj čeljusti. ONI SU NAPROSTO SPAS ZA PACIJENTA KOJI NEMA ZUBI A KOJI NE ŽELI PROTEZU NA SKIDANJE!

Izrada fiksnih mostova na vijke na 4 ili 6 implantata pod imenom All on 4 ili 6 pokazala se izuzetno dobrim, trajnim i financijski najprihvatljivijim fiksnim rješenjem za pacijente koji su izgubili sve svoje zube. FIKSNI ZUBI KOJI SE NE SKIDAJU JAKO MIJENJAJU KVALITETU ŽIVOTA PACIJENATA KOJI VIŠE NEMAJU SVOJIH ZUBI ! IMATI FIKSNE TRAJNE ZUBE A NE PROTEZU NEPROCJENJIVO JE KAŽU SVI PACIJENTI KOJIMA SMO U DENTAL ESTETIC STUDIU UGRADILI 4-6 IMPLANTATA I NOSE FIKSNE ALL ON 4 ili ALL ON 6 MOSTOVE.

Pacijenti se pitaju kako se ponašati i što trebam raditi sa takvim fiksnim mostom pričvršćenim vijcima na implantate:

1) vršiti redovitu detaljnu higijenu
2) kontrolirati ga u Dental Estetic Studiu svakih 6-12 mjeseci
3) servisirati ga kod nas svakih par godina ili po potrebi ako procijeni doktor
4) čuvati od udaraca i trauma
5) uživati u prednosti fiksnih zubi

PROTOKOL IZRADE je sljedeći:

nakon ugradnje implantata uzima se otisak isti dan i pacijenti unutar jednog dana dobivaju privremeni most na vijke kojeg nose najčešće 4 mjeseca dok traje oseointegracija implantata i do konačne izrade trajnog mosta na vijke. Trajni most na vijke u Dental Estetic Studiu najčešće izrađujmo od kvalitetnog kompozitnog materijala s najkvalitetnijim kompozitnim zubima kojima se može postići zaista odlična i prirodna estetika. Mostom All on 4 se nadoknađuje i izgubljena kost i zubno meso, te sami nedostajući zubi.

Prednosti u odnosu na klasične proteze su:
- brzo i lako navikavanje
- okusi hrane su zadržani jer nema umjetnog nepca
- stabilnost u ustima, zubni most je fiksan u ustima što pacijentima daje sigurnost pri svakodnevnim aktivnostima i govoru
- lako održavanje oralne higijene.
- mogućnost servisiranja i skidanja u zuboj ordinaciji za potrebnu intervenciju

SERVISIRANJE:

most se bez problema može skinuti s implantata za razliku od cementranog mosta koji se mora uništiti ako je potrebno skidanje. Vijci All on 4 mosta na implantatima se povremeno mogu zategnuti na kontrolama ili ukoliko dođe do loma ili ispadanja zuba iz mosta (što se zaista rijetko dogodi, ali je moguće). Sve se lako u laboratoriju može reparirati.

Održavanje higijene

Održavanje higijene kod pacijenata s mostovima na vijke je također vrlo jednostavno. Klasično četkanje zubnom četkicom i pastom uz uporabu tuša za zube daju izvrsne rezultate. Zubna četkica i pasta mehanički uklanjaju naslage i plak s mosta i oko njega, a tuš za zube vrlo učinkovito otplavljuje ostatke hrane i zubne paste ispod tijela mosta i oko rubova implantata.

Kao i kod svih protetskih radova, održavanje kvalitetne higijene je izuzetno važno za dugotrajnost rada u ustima i vrhunski izgled duži niz godina. A kod All on 4 mostova higijena je najbitniji faktor!


VIDEO

VIDEO

© 2017. Stomatološka ordinacija Dental Estetic Studio. Sva prava pridržana. Sve objavljene fotografije su radovi Dental estetic studia i zaštićene su autorskim pravima.