Dr med dent Tatjana Knego

Ordinacija za opću dentalnu medicinu,
ortodonciju, oralnu kirurgiju i rtg-ortopan

DALI PORCULANSKE LJUSKICE MOGU PUKNUTI ILI SE ODCEMENTIRATI?

Česta su bojazan pacijenata koje komplikacije se mogu desiti sa ljuskicama. Porculanske ljuskice su trajno, izuzetno kvalitetno, estetski lijepo i prirodno rješenje za estetiku i neke druge probleme zubi kao što su : loš i istošen oblik, tamnija boja, loš položaj zuba. Ono što je najvažnije za pacijenta, pri izradi porculanskih ljuskica za razliku od navlake, prirodni zub se dira i preparira vrlo malo!

ISKUSTVO RADA SA PORCULANSKIM LJUSKICAMA je jako bitan faktor da problemi sa ljuskicama nikako ne nastanu. Doktorica Knego u Dental Estetic Studiu u trinaestak godina rada sa ljuskicama usavršila je tehniku rada sa porculanskim ljuskicama do savršenstva. Tako da se ti problemi stvarno teško pojave i za to uvijek postoji neki razlog: udarac ili noćne nekontrolirane kretnje koje svi u današnjoj eri stresa imamo. Porculanska ljuskica i njena jačina identična je i najsličnija prirodnoj caklini jer ljuskica koja je pravilno odrađena izgleda prirodno poput novo nanešene cakline.


Problemi koje mi u stomatološkoj ordinaciji Dental Estetic Studio susrećemo da se javljaju pacijentima koji su ljuskice negdje drugdje napravili:

1) preosjetljivost zubi na hladno

2) odcementiravanje ljuskica

3) pucanje ljuskice


PREOSJETLJIVOST ZUBI nakon stavljanja porculanskih ljuskica je nešto što smo u Dental Estetic Studiu prevazišli prije puno godina sa:

- minimalnim i pravilnim brušenjem zuba za ljuskicu

- pravilnom zaštitom zubi pri cementiranju

- adekvatnim potpuno "hermetičnim " cementiranjem.


ODCEMENTIRAVANJE LJUSKICA je potpuno nemoguće današnjom tehnikom cementiranja porculanskih ljuskica i vrstom najkvalitetnijih svjetskih cemenata upravo namijenjenijh za ljuskice kakve imamo u Dental Estetic Studiu. Doktorica Knego stalno se educira u području estetske protetike po cijelom svijetu i svoj rad sa porculanskim ljuskicama dovela je da takvih problema nema.


PUCANJE PORCULANSKE LJUSKICE je moguće u današnjem našem radu jedino u slučaju udarca pacijenta ili nekontroliranom noćnom kretnjom tj. i dentično kada bih pukla i prirodna caklina zuba. Porculanske ljuskice danas su toliko čvrste da u slučaju jačeg udarca neće puknuti kao caklina na prirodnom zubu tj. dio zuba nego će ljuskica sačuvati zub i eventualno će se izbiti ljuskica koja se vrati u deset minuta. Bilo što da se desi pacijentu mi danas ljuskicu izradimo novu u roku 24h a međuvremenu stavimo zamjensku.


U današnjem radu sa porculanskim ljuskicama pacijenti Dental Estetic Studia ne trebaju se bojati neprilika sa ljuskicama jer one su toliko rijetke tj. takoreći ne postoje i rješive odmah. Pacijenti trebaju uživati u novom trajnom svježem i lijepom osmjehu što porculanske ljuskice apsolutno pružaju.

VIDEO

VIDEO

© 2017. Stomatološka ordinacija Dental Estetic Studio. Sva prava pridržana. Sve objavljene fotografije su radovi Dental estetic studia i zaštićene su autorskim pravima.