Dr med dent Tatjana Knego

Ordinacija za opću dentalnu medicinu,
ortodonciju, oralnu kirurgiju i rtg-ortopan

BLOG - ORDINACIJA DR. TATJANA KNEGO

ALL ON 4 / ALL ON SIX MOST - ZAMJENA ZA TOTALNU PROTEZU - ISKUSTVA PACIJENATA

Totalna proteza, koja je potpuno mobilna i manje stabilna u ustima od fiksnih radova, osobito kada se radi o donjoj čeljusti, nije jedino rješenje za pacijente koji uopće nemaju svoje zube. Totalna proteza se može zamijeniti fiksnim mostovima na vijke, tzv. All on 4/ All on 6 sustavi, koji su za razliku od totalne proteze fiksne konstrukcije i zbog toga drastično stabilniji u ustima pacijenta te se na njih pacijent puno lakše privikne. Zato iz niza razloga pacijentima All on 4 most drastično mijenja kvalitetu života pacijenta koji je nosio protezu ili bih trebao dobiti protezu.

Pročitajte cijeli članak klikom na ovaj link: ALL ON 4 / ALL ON SIX MOST

Kako se ponašati s ALL ON 4 fiksnim mostovima na samo 4 implantata

Mostovi All-on-4 i All-on-6 predstavljaju danas vrlo učinkovit način rješavanja problema potpune bezubosti IMPLANTATIMA kod pacijenata u gornjoj i/ili donjoj čeljusti. ONI SU NAPROSTO SPAS ZA PACIJENTA KOJI NEMA ZUBI A KOJI NE ŽELI PROTEZU NA SKIDANJE!

Pročitajte cijeli članak klikom na ovaj link: KAKO SE PONAŠATI S ALL ON 4 FIKSNIM IMPLANTATIMA

TOKSIČNOST AMALGAMSKIH PLOMBI TJ. ISPUNA

Amalgamski ispun ili laički plomba u svome sastavu sadrži živu i druge teške metale, koje ih čine toksičnim i zbog toga je njihova upotreba u mnogim zemljama u današnje vrijeme zabranjena. Živine pare otpuštaju se iz ispuna u usnu šupljinu i dalje ulaze u organizam tijekom žvakanja i pranja zubi, a količina ispuštenih para ovisi o broju, veličini i mjestu ispuna, navikama žvakanja, četkanju i pranju zubi.

Pročitajte cijeli članak klikom na ovaj link: TOKSIČNOST AMALGAMSKIH PLOMBI

Promjena amalgamske plombe - protokol

Amalgamska plomba sadrži živu i druge teške metale za koje je općenito poznato da su štetni za zdravlje. Živa i drugi teški metali se u obliku živinih spojeva i para oslobađaju iz plombe prilikom žvakanja, pranja zubi, ali najviše prilikom skidanja same plombe, stoga treba biti jako oprezan prilikom uklanjanja iste jer su živine pare izuzetno toksične i štetne za zdravlje.

Pročitajte cijeli članak klikom na ovaj link: PROMJENA AMALGAMSKE PLOMBE - ISPUNA

VRSTE I CIJENE ZUBNIH PROTEZA

Ukoliko se radi o potpunom ili djelomičnom gubitku zuba, a iz anatomskih ili drugih razloga se ne može napraviti fiksni rad, zubi se mogu nadoknaditi potpunim ili djelomičnim protezama. Cijene zubnih proteza variraju ovisno vrsti proteze odnosno o materijalu iz kojeg je proteza napravljena.

Pročitajte cijeli članak klikom na ovaj link: VRSTE I CIJENE ZUBNIH PROTEZA

ZUBNE PROTEZE, KAKO IH ZAMIJENITI IMPLANTATIMA

Ukoliko se radi o potpuno bezubim čeljustima, osim klasičnih totalnih zubnih proteza koje su potpuno mobilne i često ne baš ugodne za pacijenta, zubi se mogu nadomjestiti i ugradnjom zubnih implantata na koje se zatim postavljaju zubi i takvi zubi su drastično stabilniji i čvršći

Pročitajte cijeli članak klikom na ovaj link: ZUBNE PROTEZE, KAKO IH ZAMIJENITI IMPLANTATIMA

KAKO POSTIĆI POVEĆANE USNE PRIRODNOG IZGLEDA?

Danas mnogi žele povećati usne ali najčešće da to prirodno izgleda kao da ništa nije rađeno Za postizanje povećanih usana prirodnog izgleda izuzetno su važni:

- vještina i iskustvo doktora

- injekcijska tehnika rada doktora

- vrsta hijaluronskog filera koji ne stvara nakupine

Višestrukim ubadanjem sa specijalnom tehnikom ispuštanja hijaluronskog filera u različite dijelove usana koju radimo u Dental Estetic Studio dobit ćete savršeno oblikovana i povećana usta glatke i nježne teksture i prirodnog profila koja povećavaju privlačnost i senzualnost vašem licu.

Pročitajte cijeli članak klikom na ovaj link: KAKO POSTIĆI POVEĆANE USNE PRIRODNOG IZGLEDA?

ŠTO AKO SE POKVARI ILI RAZBOLI ZUB SA PORCULANSKOM LJUSKICOM?

Porculanska ljuskica izuzetno je tanka i cementirana na prednju stijenku zuba i rub. Ona apsolutno ničime ne ugrožava zub i ne može utjecati na nastanak kariesa tog zuba već porculanska ljuskica štiti zub od trošenja i bakterijskog utjecaja na prednjoj stijenci zuba.

Pročitajte cijeli članak klikom na ovaj link: ŠTO AKO SE POKVARI ILI RAZBOLI ZUB SA PORCULANSKOM LJUSKICOM

DALI PORCULANSKE LJUSKICE MOGU PUKNUTI ILI SE ODCEMENTIRATI?

Općenito, komplikacije sa porculanskim ljuskicama se ne javljaju. One su jedno trajno i estetski prekrasno rješenje za zube kada je to potrebno i pacijent želi bolju estetiku zubi.

Pročitajte cijeli članak klikom na ovaj link: DALI PORCULANSKE LJUSKICE MOGU PUKNUTI ILI SE ODCEMENTIRATI?

ORTODONTSKI APARATIĆI - IZRADA I UPUTE O NOŠENJU

Za sve vrste ortodontskih aparatića potrebno je u stomatološkoj ordinaciji napraviti: - ortopan sliku svih zubi - otisak zubi za studijske modele početka ortodontske terapije.

Pročitajte cijeli članak o "IZRADI I UPUTAMA O NOŠENJU ORTODONTSKOG APARATIĆA" klikom na ovaj link: IZRADA I UPUTE O NOŠENJU ORTODONTSKOG APARATIĆA

ORTODONCIJA I APARATIĆI ZA DJECU

Roditelji se često pitaju kada bih trebali s djetetom otići na prvi ortodontski pregled i kada je zapravo vrijeme da dijete nosi ortodontski aparatić za djecu.

Danas se upotrebljavaju u stomatološkoj ordinaciji Dental Estetic Studio 2 takva programa. U Dental Estetic Studiu cjelokupnu ortodonciju radi profesorica ortodoncije Senka Meštrović koja je jedan od najeminentnijih i najeduciranijih stručnjaka tog područja u Hrvatskoj i ima ogromno iskustvo kako u radu sa dječjom ortodoncijom tako i u ortodonciji odraslih tj. ortodonciji u svakoj životnoj dobi.

Pročitajte cijeli članak o "ORTODONTSKIM APARATIĆIMA ZA DJECU" klikom na ovaj link: ORTODONCIJA I APARATIĆI ZA DJECU

UGRADNJA IMPLANTATA BEZ KIRURGIJE, KAKO JE TO MOGUĆE?

Ugradnja implantata bez kiruškog zahvata , bez rezova , šavova i boli pacijentima često nije jasno kako je to moguće? I kako se to radi ? Ugradnja implantata bez kiruškog zahvata je vrhunac implantologije danas i isto tako smjer kojim će općenito ugradnja implantata u budućnosti ići. Doktori u Dental Estetic Studiu ugradnjom implantata bez kiruškog zahvata bave se već pet godina, a najnoviji sustav navodene implantologije MGUIDE uveli su čim se pojavio na svjetskom tržištu.

Pročitajte cijeli članak o "NEKIRURŠKOJ UGRADNJI IMPLANTATA" klikom na ovaj link: UGRADNJA IMPLANTATA BEZ KIRURGIJE

3D PLANIRANJE IMPLANTATA

Doktorica Knego preko dvadeset godina bavi se implantiranjem, a prije 5 godina uvela je u rad tima ordinacije, specijalnim kopjuterskim programom za implantologiju, 3d planiranje implantata i implantiranje bez kirurgije putem CT-a i specijalnih šablona. Takvo planiranje implantata omogućava strahovito veliku preciznost KOD IMPLANTACIJE ILI KOD DIJAGNOSTIKE ZA IMPLANTATE NAJPRECIZNIJI UVID U ANATOMSKE STRUKTURE I STANJE KOSTI.

Danas se upotrebljavaju u stomatološkoj ordinaciji Dental Estetic Studio 2 takva programa.

Pročitajte cijeli članak o "3D PLANIRANJU IMPLANTATA" klikom na ovaj link: 3D PLANIRANJE IMPLANTATA

"MIS Implants" IMPLANTATI

Implantate poznate izraelske tvornice Mis Implants za proizvodnju implantata tim Zagrebačke stomatološke ordinacije Dental Estetic Studio počeo je upotrebljavati prije par godina radi visoke kvalitete i stabilnosti implantata i jačine i kvalitete svih vijaka i suprastruktura koje se zavijaju u implantat i nose protetski rad tj. nove zube pacijenta. Nakon jedne od edukacija doktorice Knego na Floridi u društvu najjačih stručnjaka iz tog područja iz Amerike i tog dijela svijeta bilo je neminovno shvatiti da je to jedan od najkvalitetnijh implantata na svijetu sa najvećom inovativnošću tvornice što se tiče ulaganja i napredka. Vrste implantata ove poznate tvornice svakim danom su sve brojnije a biraju se s obzirom na poziciju i stanje kosti koji Mis implantat ćemo upotrijebiti.

Pročitajte cijeli članak o "MIS IMPLANTATIMA" klikom na ovaj link: "MIS Implants" IMPLANTATI

IZBJELJIVANJE ZUBI LAMPOM Zoom2

Tamni, požutjeli zubi mogu biti neugodan estetski problem. Želja mnogih pacijenta je svježiji, svjetliji osmijeh. U Zagrebačkoj stomatološkoj ordinaciji Dental Estetic Studio izbjeljujemo zube novim profesionalnim poboljšanim sustavom ZOOM 2 koji je siguran i djelotvoran postupak koji daje FANTASTIČNE REZULTATE, TAKOREĆI BEZ BOLOVA KOD IZBJELJIVANJA i BEZ STETNOSTI NA CAKLINU. Promjena boje zubi uvelike ovisi o navikama pacijenata kao što su učestala konzumacija obojane hrane i pića, o prehrani te naravno o genetici i starenju.

Pročitajte cijeli članak o "IZBJELJIVANJE ZUBI LAMPOM Zoom2" klikom na ovaj link: IZBJELJIVANJE ZUBI LAMPOM Zoom2

ORTODONTSKI APARATIĆI - ESTETSKE DORADE NA ZUBIMA NAKON NOŠENJA

Ono po čemu je dentalna ordinacija Dental Estetic Studio poznata je timski rad i zato nakon što Vam profesorica ortodoncije posloži zube u pravilan položaj doktorica Knego sa ostalim doktoricama u timu pogledati će i napraviti plan koje još sitnice će dovesti do toga da osmjeh postane idealan. ORTODONTSKI APARATIĆ ĆE POSLOŽITI VAŠE ZUBE ALI NEĆE PROMIJENITI ANATOMSKI OBLIK ZUBI I BOJU! Minimalnim intervencijama to možemo mi napraviti.

Pročitajte cijeli članak o "ESTETSKE DORADE NA ZUBIMA NAKON NOŠENJA ORTODONTSKOG APARATIĆA" klikom na ovaj link: ORTODONTSKI APARATIĆI - ESTETSKE DORADE NA ZUBIMA NAKON NOŠENJA

SMILE DESIGN - ESTETSKA STOMATOLOGIJA

U dentalnoj ordinaciji Dental Estetic Studio možemo Vam predočiti kako ce izgledati Vaši zubi nakon stavljanja novih navlaka, mostova, ljuskica ili svih zubi All on 4 mostom. Predočiti ćemo vam ih u novoj boji ili formi. Cjelokupna estetika lica znatno ovisi i o skladnom i lijepom osmijehu. Uz pomoć programa Smile Design možemo Vam napraviti detaljnu analizu Vaših zubi i stvoriti prirodan i lijep izgled budućeg osmijeha gdje zajedno sa nama možete sudjelovati u stvaranju istog.

Pročitajte cijeli članak o "SMILE DESIGN" klikom na ovaj link: SMILE DESIGN - ESTETSKA STOMATOLOGIJA

NOBEL IMPLANTATI

Tvrtka "Nobel Biocare" jedna je od začetnika implantologije i NAJPOZNATIJI proizvođač implantata u SVIJETU. Nobel implantati proizvode se više od 40 godina i odlikuju se izuzetno visokom kvalitetom i stopom uspješnosti. Nobel implantate dobiti ćete u najvećim i najpoznatijim stomatološkim klinikama u cijelom svijetu. U Zagrebačkoj zubnoj ordinaciji Dental Estetic Studio već dugi niz godina koristimo Nobel implantate i naš specijalist oralne kirurgije koji ih ugrađuje ima jako puno iskustva sa njima.

Pročitajte cijeli članak o "NOBEL BIOCARE IMPLANTATIMA" klikom na ovaj link: NOBEL IMPLANTATI

RAZLIKE U KVALITETI IMPLANTATA

Današnjim pacijentima je jako teško razlučiti s obzirom da na tržištu postoji jako veliki raspon u cijenama implantata, zašto je to tako i što oni sa time dobivaju. Najvažnije na što se treba obratiti pažnja je vrsta implantata i tko ga ugrađuje, da li to radi specijalist oralne kirurgije ili ne. Na tržištu postoje kineski i korejski jeftini implantati koji imaju jako nisku cijenu i njihova dugoročnost se ne može mjeriti sa implantatima kao što su Nobel, Mis, Straumman. U Dental Estetic Studiu ugradnju implantata izvodi specijalist oralne kirurgije sa dugogodišnjim iskustvom koji je jako precizan i stručan. Nakon ugrađivanja implantata dobivate knjižicu sa certifikatom koja vrsta implantata Vam je ugrađena i uvijek možete po potrebi na njima bilo gdje u svijetu napraviti intervenciju.

Pročitajte cijeli članak o "All ON 4 ugradnji implantata" klikom na ovaj link: RAZLIKE U KVALITETI IMPLANTATA

ALL ON 4

Ako nosite totalnu protezu i niste zadovoljni sa njom i želite naći bolje rješenje za Vas u ponudi imamo All on four i All on six fiksni most na vijke na 4 ili 6 implantata. All on four je revolucionarni koncept fiksnog mosta koji se pomoću vijaka pričvrsti na 4 implantata. Tvorac ovog koncepta je dr. Malo iz Portugala koji vodi jednu od najpoznatijih klinika na svijetu. Kod njega osobno obučili su se naš kirurg i dr Knego i već dugi niz godina uspješno radimo radove na tom principu. Ovakav način nadomještavanja zuba je idealan za pacijente koji nose totalnu protezu ili nemaju dovoljno kosti za klasičnu ugradnju implantata i implantoprotetsku rehabilitaciju. Na taj način ne morate nadograđivati kost i raditi sinusliftinge. Također, nemate dodatne troškove i nema dugog čekanja dok se stvori kost prije same ugradnje implantata koja može trajati mjesecima. Ugradnju implanta u Dental Estetic Studiu vrši specijalist oralne kirurgije sa velikim i dugogodišnjim iskustvom što je za pacijente jako bitno i koristimo samo implantate najbolje kvalitete i kategorije.

Pročitajte cijeli članak o "All ON 4 ugradnji implantata" klikom na ovaj link: ALL ON 4

NEVIDLJIVA ORTODONCIJA - INCOGNITO 3M

INCOGNITO 3M je posebna vrsta ortodoncije i od strane pacijenata danas izuzetno tražena jer je nevidljiva. Ortodontski aparatić se stavlja sa stražnje strane zuba gdje je potpuno skriven od drugih pogleda. Incognito 3M bravice se izrađuju van Hrvatske tj u Njemačkoj u tvornici 3M Unitek, a kod nas u Hrvatskoj ga lijepi na zube profesorica ortodoncije u Zagrebačkoj stomatološkoj ordinaciji Dental Estetic Studio. Prednost Incognito 3M ortodoncije je u tome što pomoću najmodernije tehnologije dobivamo precizne 3D modele ortodontskog slučaja, omogućuje visok standard za preciznost obrade i izrade bravica. Bravice Incognito su napravljene posebnom tehnologijom CAD/CAM. Incognito 3M bravice se izrađuju veoma precizno komjuterski tako da Vaš lingvalni ortodontski aparatić dovede do idealnog osmijeha. Žica koja povezuje bravice kompjuterski je savijena i prilagođena svakoj fazi terapije. Pozicioniranje i postavljanje Incognito bravica vrši se pomoću kompjuterski izrađenih šablona brzo i jednostavno. Bez obzira gdje su Vaši zubi početi oni će završiti lijepo i ravno.

Pročitajte cijeli članak o nevidljivoj ortodonciji klikom na ovaj link: NEVIDLJIVA ORTODONCIJA

ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Estetska stomatologija nije grana dentalne medicine kako ljudi laički misle nego pojam koji je stvoren jakim razvojem estetike u dentalnoj medicini i koji obuhvaća procedure i načine tretiranja zubi, zubnog mesa i osmjeha do lijepog. DR TATJANA KNEGO estetskom stomatologijom počela se baviti jako davno prije dvadesetak godina nakon tromjesečne američke edukacije dok je još živjela i radila u Madridu. Kakvu formu , boju , smjerove zubi dati kada se radi nova protetika ili minimalnim zahvatima preoblikovati vlastite zube pacijenta do harmoničnog lijepog izgleda njen je svakodnevni posao. Poznati je stručnjak za makeovere zubi i osmjeha i danas Vam u svom DENTAL ESTETIC STUDIU može pokazati stotine svojih estetskih i funkcionalnih radova prije i nakon tretmana. SMISAO DOKTORA ZA LIJEPIM u estetskoj stomatologiji od ogromne je važnosti.

Pročitajte cijeli članak o cijenama zubnih proteza klikom na ovaj link: ESTETSKA STOMATOLOGIJA


CIJENA ZUBNIH PROTEZA

Cijene zubnih proteza jako variraju ovisno o vrsti proteze i materijalu od kojeg su izrađene. Zubne proteze mogu biti totalne, ukoliko nedostaju svi zubi ili djelomične ako samo neki zubi nedostaju pa ih nadomjestimo zubima u protezi. Takve proteze su mobilne tj. vade se iz usta. Totalne proteze se izrađuju od akrilata i njima se nadomještaju zubi i zubni greben. Ako je potrebno možemo ih ojačati ugradnjom metalne mrežice koja malo povećava cijenu same proteze. Pošto je kod nekih pacijenata otežano nošenje totalne proteze što može biti zbog manjka koštanog grebena ili neki pacijenti izričito ne žele totalnu protezu u ponudi imamo i protezu koju nose dva IMPLANTATA.

Pročitajte cijeli članak o cijenama zubnih proteza klikom na ovaj link: CIJENE ZUBNIH PROTEZA


ESTETIKA ORTODONTSKIH APARATIĆA

Želite li ortodontski aparatić koji je MINIMALNO VIDLJIV ILI NEVIDLJIV?

Kako se danas sve više pažnje pridaje estetici, potražnja za estetskom ortodoncijom je sve veća. Najmodernije metode suvremene ortodoncije trenutno su dostupne upravo Vama u Dental estetic Studiu.

Pročitajte cijeli članak o cijenama zubnih proteza klikom na ovaj link: ESTETSKA ORTODONCIJA

VIDEO

VIDEO

© 2017. Stomatološka ordinacija Dental Estetic Studio. Sva prava pridržana. Sve objavljene fotografije su radovi Dental estetic studia i zaštićene su autorskim pravima.