Dr med dent Tatjana Knego

Ordinacija za opću dentalnu medicinu,
ortodonciju, oralnu kirurgiju i rtg-ortopan

Zubni implantati - ugradnja, cijena, prednosti - Ordinacija dr. Knego

20 godina iskustva, vrhunski implantati sa protetikom izuzetne estetike doveli su Dental Estetic Studio do renomea poznate implantološke ordinacije sa vrhunskom protetikom. Najbolji način nadomještavanja izvađenog zuba je stavljanje IMPLANTATA na njegovo mjesto. Implantati se stavljaju u kost malom kirurškom intervencijom koja traje otprilike pola sata i koja, ako se poštuju sva pravila, nema nikakvog rizika niti velikih bolova iza zahvata. Stavljeni implantat postaje novi nosač navlake, mosta ili retencija za zamjenu ili lakše nošenje zubne proteze.

implantat

Implantati postavljeni na mjesto gubitka prednjih zuba


ugradnja implantata cijena

Implantat na mjestu jedinice, cirkonski abutment na implantatu i bezmetalne navlake na jedinicama


bezmetalne navlake

Implantati na mjestu kutnjaka, metalni abutmenti na implantatima i bezmetalne navlake.


all on 4 zagreb

Nakon ekstrakcije svih zubi, gornja i donja bezuba čeljust opskrbljene su fiksnim mostovima na vijke na 4 implantata u svakoj čeljusti (All on 4, All on four)


all on 6 cijena zagreb

Bezube čeljusti opskrbljene totalnom protezom u gornjoj čeljusti i fiksnim mostom na vijke na 6 implantata (All on 6) u donjoj čeljustiGornja bezuba čeljust s totalnom protezom i donja bezuba čeljust s fiksnim mostom na vijke na 6 implantata
(All on 6)

Prije

Poslije

Osnovni kriterij za stavljanje zubnih implantata je IMATI DOVOLJNO KOSTI. Danas, ako kosti nema dovoljno, uspješno ju stvaramo malom kiruškom intervencijom, augmentacijom kosti i po potrebi sinus liftingom.

Dr med dent Knego se dvadesetak godina bavi implantatima, a danas u vlastitoj privatnoj zubnoj ordinaciji u Zagrebu koristi nekoliko vrsta implantata koji će vam biti ponuđeni i u najvećim stomatološkim klinikama svijeta.

Trajnu protetiku na zubnim implantatima stavljamo uglavnom 3 mjeseca nakon implantacije, kada on oseointegrira s kosti, osim u slučajevima tamo gdje je iznimno potrebno odmah stavljamo estetski lijepe privremene navlake, tj. ako je potrebno možete dobiti ZUBE U JEDNOM DANU. Kada u čeljusti uopće nemate zubi možemo ih staviti u obliku fiksnog mosta na samo 4 implantata sistemom ALL-ON-FOUR.

Zubne implantate danas možemo ugrađivati u kost na 2 načina:

 • klasičnom malom kiruškom intervencijom
 • 3D navođenom implantacijom bez kirurgije rezova i šavova

NAJNOVIJI zubni implantat Mis V3

Tvrtka Mis Implants lansirala je u Londonu novi zubni implantat Mis V3 koji je potpuno novi revolucionarni implantat kojega možete dobiti kod nas u ordinaciji.

Novi Mis V3 zubni implantat predstavlja vrhunac u dizajnu implantata. Sam dizajn implantata ima znatan utjecaj na to kako će se implantat povezati sa kosti tj. na samu osteointegraciju. Njegov jedinstveni trokutasti oblik u koronarnom djelu, po ćemu se razlikuje od ostalih vrsta zubnih implantata, potiče regeneraciju kosti i time stvaranje većeg volumena kosti. Mis V3 zubni implantat ima široku indikaciju primjene, a posebno je idealan za prednju regiju radi postizanja bolje estetike budućeg rada na implantatu.

Površina implantata je izvrsno obrađena što osigurava jako dobru primarnu stabilnost i čvrsto sidrenje neovisno o tipu kosti. Istraživanja su pokazala da zbog specifičnog izgleda i izrade ovog zubnog implantata njegova glavna prednost u odnosu na druge vrste implantata je njegova DUGOTRAJNOST pošto je omogućena jaka veza implantata sa kosti.

implantat Mis V3

NAJNOVIJI zubni implantat Mis V33D IMPLANTOLOGIJA - MGUIDE

3d implantologija

Gubitkom zuba, često se pacijenti pitaju kako će ga nadomjestiti i da li će ih, ako se odluče za najbolju soluciju nadomještavanja izgubljenog zuba implantatom, to boljeti. Ugadnjom implantata nema potrebe za brušenjem zdravih susjednih zubi kao za protetski most.

- Kako bi omogućili svojim pacijentima BEZBOLNOST a prije svega PRECIZNU I SIGURNU implantaciju naša ordinacija je uvela NAJNOVIJI sustav 3D IMPLANTOLOGIJE-MGUIDE.
- Mis Implants je svjetska kompanija koja proizvodi, dizajnira , razvija i prodaje najsuvremenije zubne implantate, vanjske nadogradnje, rješenja za kompletnu oralnu rehabilitaciju pa tako su razvili i najnoviji sustav MGUIDE SUSTAV-3D IMPLANTACIJA. Mis implantati se zbog svoje razvojne inovativnosti koriste u najboljim dentalnim klinikama u cijelom svijetu.

MGUIDE implantacija je implantacija putem CT-a ČELJUSTI I ŠABLONE te je zapravo ugradnja implantata BEZ KIRUŠKOG ZAHVATA, ŠAVOVA, KRVI I BEZ BOLOVA I OTOKA NAKON ZAHVATA.

3D implantologija ili kako ju zovu kompjuterski navođena implantologija je nešto što u Dental Estetic Studiu tim radi već više od 5 godina, ali od nedavno i sa Mis implantatima i najnovijim sustavom MGUIDE.

Kako se to radi:

- Sve što nam treba prije samog zahvata je CT pacijenta i dolazak pacijenta na skeniranje. CT je trodimenzionalna slika čeljusti pomoću koje dobivamo jako preciznu vizualizaciju zubnih struktura gdje TOČNO VIDIMO debljinu kosti, visinu, gustoću i anatomske strukture. Samim tim uz pomoću posebnog programa na računalu možemo precizno postaviti implantat koji će biti idealne veličine u odnosu na kost kao i idealno pozicioniran.

- Podaci skeniranja i CT se šalju u Mis Implant kompaniju koja uz pomoću računala planira idealnu poziciju implantata i izrađuje printanjem model pacijenta i šablonu za implantiranje.

- Kad pacijent dođe na implantiranje postavlja se šablona u usta i direktno se kroz šablonu ugrađuje implantat. Naravno da sve ovo dolazi u obzir ukoliko pacijent ima dovoljnu debljinu i visinu kosti, a ukoliko je nema potrebno je nadomjestiti, što se danas veoma uspješno radi.

Skeniranje situacije u ustima i printanje modela i šablone omogućuju strahovito veliku preciznost ovog zahvata tj. ugradnje implantata bez kiruškog zahvata i zato je ova vrsta implantacije velika budućnost u implantologiji.

- Pacijenti su izrazito zadovoljni ovom tehnikom postavljanja implantata jer :

1. NEMA BOLI
2. BRZ JE PROCES IMPLANTACIJE
3. SAVRŠENO JE PRECIZNO POZICIONIRAN IMPLANTAT S OBZIROM NA ANATOMSKE STRUKTURE
4. MAKSIMALNO KORIŠTENJE RASPOLOŽIVE KOSTI
5. NEMA REZOVA, ŠAVOVA, NI OTOKA
6. OKOLNI ZUBI NISU DIRANI

Implantati bez kirurškog zahvata

Ordinacija posjeduje jedan od najnovijih 3D implantoloških programa za navođenu implantologiju, tj. implantiranje bez kiruškog zahvata, rezova i šavova putem CT-a čeljusti pacijenta i prema njemu specijalno napravljenih šablona.

implantati bez kirurgije

PREDNOSTI ZUBNIH IMPLANTATA

Prednosti zubnih implantata su:

 • 1. ne bruse se susjedni zubi tj. čuvaju se prirodni zubi,
 • 2. sprečava se gubitak kosti,
 • 3. poboljšana je funkcija,
 • 4.estetika,
 • 5.trajnost.

Postoje mnoge prednosti dentalnih implantata, uključujući poboljšan izgled jer izgledaju i osjećate ih kao svoje zube i dizajnirani su za stapanje s kostima, poboljšan je govor i imate veću udobnost jer oni postanu dio Vas i samim tim se eliminira nepotreban stres nošenja proteze, lakša je prehrana i poboljšano samopoštovanje. Zubni implantati mogu vam vratiti osmijeh i pomoći vam da se osjećate bolje što je također jedna od prednosti implantata. Kao što znate, vaši zubi zahtijevaju savjesnu oralnu higijenu i redovite stomatološke kontrole.

Zubni implantati su poput vaših zuba i zahtijevaju istu pažnju. Prednost implantata je i to da su vrlo izdržljivi i mogu trajati mnogo godina, uz dobru njegu mnogi implantati mogu trajati cijeli život te nadživjeti Vaše prirodne zube. Uzimajući u obzir mostove i proteze prednosti implantata su daleko veće i kvaliteta života je sa njima puno bolja.


CIJENE ZUBNIH IMPLANTATA

Implantat je sastavljen od tri jednako važna dijela: titanski implantat, abutment i navlaka.

Cijena implantata ovisi o:

 • 1 .vrsti implantata,
 • 2. tko ugrađuje implantat,
 • 3. abutmentu-nadogradnji koja dolazi na implantat i koja drži navlaku,
 • 4. količini i kvaliteti kosti u koju se implantira i
 • 5. vrsti navlake.

Cijena zubnih implantata općenito izazivaju pomutnju kod pacijenata jer postoje velike razlike na tržištu. Cijene implantata i samog zahvata ugradnje implantata ovise o razlici u cijenama od ordinacije do ordinacije, o kvaliteti usluge te o cijenama proizvođača implantata što ovisi o vrsti implantata. Svakako je bitno tko Vam ugrađuje implantat, da li je to specijalist oralni kirurg koji je vrhunski u svome poslu i koji to besprijekorno radi ili opći stomatolog. O tome ovisi i cijena implantata. U stomatološkoj ordinaciji Dental estetic studio implantira oralni kirurg sa dugogodišnjim iskustvom koji je izrazito stručan i precizan. Oralni kirurg već sedam godina radi sa dr Knego i zajedno imaju jako puno dobrih protetskih radova na implantatima. Abutmenti-nadogradnje na implantatima se razlikuju također u cijeni ovisno od kojeg su materijala, dali su metalni ili cirkonski te da li su individualizirani ili ne. Cirkonski abutmenti se najčešće postavljaju u prednji dio gornje čeljusti jer su bijele boje i keramička krunica zbog transparentnosti prirodnije izgleda na cirkonu.

Cijena implantata ovisi i o tome da li imate dovoljno kosti, kakva je njezina kvaliteta te da li smo blizu sinusa. Ukoliko je potrebno ugraditi umjetnu kost na mjestu implantiranja ili napraviti sinus lifting cijena implantata se povećava. Takvi zahvati se obavljaju pod lokalnom anestezijom i potpuno su bezbolni. Navlake mogu biti od metal porculana ili bezmetalne od cirkon porculana. Ovisno o vrsti materijala navlake mijenja se cijena implantata. Navlake od cirkona su potpuno biokompatibilne i u boji zuba i na njima se može postići savršena estetika.

VIDEO

VIDEO
 • >

© 2017. Stomatološka ordinacija Dental Estetic Studio. Sva prava pridržana. Sve objavljene fotografije su radovi Dental estetic studia i zaštićene su autorskim pravima.